29 listopada 2019
    przez Masters Dojo

    HOT NEWS: Łukasz Moczydłowski brązowym 🥉 medalistą Mistrzostw Świata 🌍🇵🇱🇯🇵🏆❗
    Bardzo dobre pojedynki naszych białołęckich reprezentantów w debiucie na MŚ 🌍🇵🇱.

    Wspaniałe wieści z Tokio bowiem pierwszego dnia Mistrzostw Świata brązowy medal wywalczył Sensei Łukasz Moczydłowski w mocno i licznie obsadzonej kategorii masters – 80kg. Stoczył 3 świetne i wymagające pojedynki z kolejno: utytułowanym rosjaninem, gospodarzem turnieju czyli japończykiem oraz ponownie z bardzo mocnym rosjaninem wielokrotnym medalistą Mistrzostw Świata i Europy, któremu Łuki uległ dopiero po dogrywce. Świetny start i zarazem debiut w kraju kwitnącej wiśni Sensei Łukiego po wieloletniej przerwie w startach w zawodach.

    Swoje pojedynki stoczyli także:
    Sensei Paweł Wolski w najbardziej prestiżowej kategorii seniorskiej Open czyli bez podziału na kategorie wagowe zmierzył się z jednym z faworytów turnieju – 4-tym zawodnikiem poprzednich Mistrzostwa Świata Open i multimedalistą o 27 kg cięższym rosjaninem Kiril Kochnev. Paweł stoczył bardzo dobrą walkę szczególnie biorąc pod uwagę różnicę wagi i doświadczenia i debiut w Japonii może uznać za bardzo udany.

    Kinga Matuszewska w kategorii juniorskiej – 45 kg zmierzyła się z bardzo mocną zawodniczką z Guam. Kinga ładnie prowadziła walkę i w końcówce nieznacznie uległa późniejszej mistrzyni turnieju. Również pierwsze koty za płoty w Japonii, zebrane doświadczenie i duże nadzieje na przyszłość.

    Alicja Cyra, która przyjechała do Japonii z kontuzja z poprzedniego turnieju niestety nie dała rady wystartować. Pomimo starań i rehabilitacji oraz ogromnych nadziei do samego końca na wyzdrowienie, kontuzja okazała się na tyle poważna, że Ala z bólem serca musiała zrezygnować. Następny turniej będzie Ali.

    Jesteśmy z Was wszystkich ogromnie dumni 💪👏🙂🇵🇱🥋.

    A już jutro dalsza część turnieju Open seniorów i start naszego Krzysztofa Jelonka, który walczy z faworytem turnieju. Osu❗

    Chcesz na bieżąco z tym co u nas się dzieje?
    Zapisz się do naszego newslettera

    Zapisz się do naszego newslettera